KONSEKVENSER

Publicerad 2013-03-09 13:23:00 i Information,

Barnets fullständiga utveckling, hälsa och utbildning kan förhindras. Barnarbete kan skada den fysiska och den mentala hälsan.

Konsekvenserna kan bli många olika. Många barn blir utsatta för smärtsamma lyft, konstiga arbetsställningar, ohållbara arbetsskydd, olyckor eller otillräcklig vila som kan leda till livslånga skador och i värsta fall till deras död. Smärtor i huvud, bröstkorg, muskler, magvärk och yrsel är mycket vanligt. Det förekommer också ofta att barnarbetare drabbas av psykiska trauman och depressioner.

En konsekvens som är viktig att betona är hur ett oskyldigt barn berövas från sin egen barndom, oansvarigheten och lekfullheten försvinner och de tvingas växa upp under omänskliga förhållanden. Barn kidnappas från sina familjer och andra säljs till oseriösa arbetsgivare.

Barnets framtid, drömmar och rätt till liv försvinner.

Hos barnarbetare finns varken plats eller tid för utbildning. I många fall tvingas de arbeta för att försörja familjen. Familjen har vanligtvis inget annat val än att låta barnen arbeta. Detta bidrar till att den onda cirkeln förstärks och tar fart vilket leder till att analfabetism och fattigdom går vidare till nästa generation.

Kommentarer

Postat av: bästa venen

Publicerad 2013-03-09 18:05:46

Du är så obeskrivligt GRYM!! Det är så jävla starkt av dig att berätta om allt detta.

Hoppas vi ses snart. <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela