TV4 NYHETER, 21 FEBRUARI

Publicerad 2013-02-22 13:30:00 i Aktuellt, Information,

 
12%20miljoner%20barn%20arbetar%20olagligt
 

Igår kväll visade TV4 en nyhetssändning om barnarbete i Indien, som sker bakom stängda dörrar. Även fast det tillkom en ny lag i slutet av 2012 som förbjuder barnarbete så är det beräknat att fortfarande 12 miljoner barn arbetar i en farlig arbetsmiljö. 

UTSTÄLLNING- STOP CHILD LABOUR

Publicerad 2013-02-21 09:11:00 i Information,

Här är Mikaela som jag reste med till Indien. Kopplat till hennes projektarbete hade hon igår en utställning på Kungsholmens Gymnasium. Till vänster ser du klädseln som vi alla fick bära under demonstrationen. 

 Fina bilder visades med tillhörande gripande texter med allt från texter Mikaela skrivit själv, intervjuer och föredrag med grundaren av organisationen BBA. 
 Jag var där och berättade om barnarbete och hela äventyret i Indien. Tog också tillfället i akt att göra reklam för bloggen.
Videoklipp från resan visades på stor skärm.
På dörren satt bilder från demonstrationen. Till höger är ett flygblad med information om barnarbete som vi delade ut i olika byarna i Assam.

EN FILM OM BARNARBETE

Publicerad 2013-02-19 18:40:00 i Information,

En film om barnarbete gjord av TV-programmet Banderoll. Klicka på bilden för att sätta igång filmen eller klicka HÄR.
 
Runt om i världen är barnarbete väldigt vanligt. Många fotbollar sys till exempel av barn i Pakistan. Men varför tvingas barn att arbeta egentligen? Och vad kan vi göra åt det? Emma Enebog från Rättvisemärkt och Cecilia Kennberg berättar om barnarbetets orsaker och hur de barn som tvingas arbeta har det. Vi möter också Mohammed som tvingades bli soldat i inbördeskriget i Sierra Leone.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela